Család

Beszóltak az anyának, hogy elkényezteti gyermekét – szívbemarkoló választ írt

Az idősebb nőnek az szúrta a szemét, hogy az anya mindent megvásárolt a boltban, amire gyermeke rámutatott.

Az eset után az egygyermekes amerikai anyuka, Kelly Dirkes úgy döntött, billentyűzetet ragad, és leírja, amit akkor és ott, a Target polcai között le kellett nyelnie. Nem számított arra, hogy a posztja megmozgatja majd az embereket, arra meg pláne nem, hogy vírusszerűen terjedni fog majd, de mint mondja, most, hogy így alakult, már örül annak, hogy ilyen sok emberhez eljutott a történetük. 

“Azt hangoztattad, hogy a lányom sosem tanulja majd meg, hogy legyen önálló és független. Mert elkényeztetem. Én csak álltam ott, és mosolyogtam rád, aztán, mintha mi sem történt volna, folytattam a vásárlást” – kezdi írását Kelly, majd hozzáteszi, azt kívánja, az idős asszony bárcsak tudná azt, amit ő. Akkor biztos nem tette volna szóvá, hogy a kislány kényeztetve van.

Ha tudnád, hogy a lányom életének első tíz hónapját egy rideg, steril szobában töltötte. Egy fém kiságyban, ahol az egyetlen dolog, ami megnyugtatta, az volt, hogy szophatta az ujját. Ha tudnád, milyen arcot vágott, mikor először kézbe vettem őt. Nem tudta, hogy ez most mit jelent, hiszen korábban soha, senki nem vette őt kézbe így.

Kelly a posztban leírta azt is, hogy lánya az örökbefogadás után sokáig nem volt hajlandó sírni: megszokta ugyanis, hogy nincs senki, aki hallaná, vagy aki reagálna. “Ha tudnád, hogy ez a cserfes kislány abban a babakocsiban, aki szerinted sosem lesz majd önálló, önállóbb, mint azt el tudnád képzelni. Ha tudnád azt, amit én tudok.”

Beszóltak az anyának, hogy elkényezteti gyermekét – szívbemarkoló választ írt

Az anyuka a poszt végén kitért arra is, hogy a kitartó szeretetnek és törődésnek hála, a kislány – akinek nevét nem hozta nyilvánosságra – sokat változott. Hogy ma már hajlandó kinyújtani a kezét szülei irányába, ha segítséget kér, és hogy torka szakadtából énekel, ha felébred, mert annyira boldog.

Életem legfontosabb feladatának tartom, hogy elkényeztessem ezt a kislányt. Szeretném ugyanis, hogy ne csak megtanulja, de érezze is, hogy szeretik és biztonságban van.” 

Olvass még több örökbefogadással kapcsolatos cikket az NLCafé oldalán: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top