Család

Nyílt levél a diplomázó lányomhoz – útravaló

Egy kanadai édesapa olyan tanácsokkal látta el levelében frissdiplomás lányát, amiket nemcsak ő, hanem az egész világ nyugodtan megszívlelhet.

Miközben a szülők jelentős része már jóval a diploma előtt arra buzdítja gyermekét, hogy keressen magának egy jól fizető állást, és álljon a saját lábára, a kanadai Sean Nosek valami teljesen más tanácsolt lányának. Az apa szerint a sokak által nagyra tartott biztonság és stabilitás is túl van értékelve, ezek ugyanis hosszú távon nem térülnek meg a felgyorsult világunkban. 

Drága Ali! Nézd, én nem fogok neked olyat tanácsolni, mint a szülők általában. Nem mondom azt, hogy ne kockáztass, sem azt, hogy menj biztosra. A világunknak álmodozókra van szüksége, olyanokra, akik hisznek abban, amit csinálnak, és merik vállalni a kockázatot. Légy ilyen! És ne félj elköteleződni olyan dolgok mellett, amik inspirálnak, és amiket szívből szeretsz! Biztosíthatlak, hogy a túlzott óvatosság hosszú távon nem éri meg.

Amikor annyi idős voltam, mint most te, én is azt hittem, elég, ha kitanulok egy szakmát, találok egy jó állást, ahonnan majd 35 évvel később nyugdíjba mehetek. Ez, már abban az időben se volt megvalósítható, ma pedig gyakorlatilag elképzelhetetlen. 

Persze, még így sem kizárt, hogy a következő negyven évben sebészként dolgozz majd. De az is lehet, hogy néhány év múlva már nem is lesz szükség a sebészek munkájára, mert robotok veszik át a helyüket. Ne feledd, a világ amiben élünk, folyton változik. Változz vele!

Nyílt levél a diplomázó lányomhoz – útravaló

Nosek a Today.com című amerikai hírmagazinnak elmondta, a megható levelet postán adta fel lányának, aki – stílusosan – SMS-ben válaszolt neki. Azt írta, nagyon meghatódott a sorokat olvasva, és büszke arra, hogy – hála a technológiának – ma már az egész világ olvashatja a gondolataimat.

 

Olvass még több cikket a diplomázással kapcsolatban az NLCafén: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top