Család

Gyógyulj meg, Viku! – rejtélyes betegség miatt már egy éve ágyban fekszik a kis kapus

Vikukel Krisztián egy teljesen egészséges, 10 éves izgága kisfiú volt, akinek mindene a foci. A Vasas Kubala Akadémia U 10-es csapatának első számú kapusa volt, de egy évvel ezelőtt megfázott, és a hörghurut autoimmun reakciót váltott ki nála. Viku 6 óra alatt teljesen lebénult, és a légzése is leállt. Több mint 4 hónapot töltött az intenzív osztályon, ahol szó szerint az életéért küzdött. Sajnos sem a betegségét, sem a terápiát nem igazán tudják megállapítani az orvosok. Segítsünk együtt Vikunak!

Hosszú hónapok teltek el a lélegeztetőgépre kötött kisfiú életében, mire változás állt be az állapotában. Mostanra már napközben önállóan lélegzik, de éjszakára még szüksége van a gépek segítségére. 10 hónappal a kórházba kerülése után csupán a fejét és a nyakát tudja mozgatni. A családnak és a kisfiúnak már ez is öröm, de sajnos ez az állapot már hónapok óta stagnál. Év elején kivették a pacemakert a testéből, és átesett egy tüdőgyulladáson is, amit sikeresen legyőzött.

A kisfiú hihetetlen erővel és akarattal tartja a lelket a szüleiben, rendületlenül mosolyog. Nagyon meg akar gyógyulni, de a terápia következő lépcsője még kérdéses. A család nem akar nyilatkozni, ők azt mondják, hogy csak a gyerekre koncentrálnak, de vannak segítőik, akik szeretnének többet is tenni a kisfiúért.  Székely Szilvia és Kucsera Gábor jótékonysági árverést szerveznek, így azt remélik, hogy sikerül Vikut anyagilag támogatni, mert az nagyon ráfér a családra.

Gyógyulj meg, kis Hős!  - rejtélyes betegség miatt már egy éve ágyban fekszik a kis kapus

Ahogyan az ilyenkor lenni szokott, valamelyik szülő éjjel-nappal vele van a kórházban, az édesapa dolgozik, és igyekeznek nem kétségbeesni, mert reménykednek, hogy a dolgok jóra fordulnak. És nem mellesleg van még egy fiúk, ő két évvel idősebb, mint Viku, szintén focizik. Vele is foglalkozni kell, rá is időt kell szánni a nagybeteg gyerek mellett. Nagyon nehéz a helyzetük, és ez magyarázatra sem szorul, mert ez anyagilag és lelkileg is felőrli a családot.

Nagyon kétségbeejtő, hogy Viku betegsége ismeretlen, ezért a család szeretne olyan orvost találni, aki találkozott már hasonló esettel, illetve szívesen megvizsgálná a kisfiút. Ez most a legfontosabb, hiszen a kis kapus már több mint egy éve mozdulatlanul fekszik, így pedig nagyon gyorsan sorvadnak az izmai.

Gyógyulj meg, kis Hős!  - rejtélyes betegség miatt már egy éve ágyban fekszik a kis kapus

A kórházban is vannak boldog pillanatok

Székely Szilvi kitartóan látogatja Vikut, a születésnapjára pedig meglepetéspartit szervezett: a kisfiú kedvenc kapusa, Balajcza Szabolcs is meglátogatta őt, többször járt nála Bogdán Ádám is (Liverpool). És persze mentek még hozzá Vasas-játékosok, kapott egy csomó kapuskesztyűt ajándékba, meg válogatottmezeket. Az Irigy Hónaljmirigy frontembere, Papp Ferenc is meglátogatta Vikut, akit nagyon boldoggá tett, hogy az egyik kedvenc zenekarának tagjával ünnepelhet. Ekkor indultak be az apró mozgások, szóval a jó és inspiráló élmények nagy hatással vannak a kis betegre.

Gyógyulj meg, kis Hős!  - rejtélyes betegség miatt már egy éve ágyban fekszik a kis kapus

Hamarosan egy árverést tartanak Viku felépüléséért, amelynek a teljes bevételét Krisztián orvosi ellátására és remélhetőleg kezelésére használnának fel a szervezők: Székely Szilvia és Kucsera Gábor. Licitálni lehet többek között az alábbi futballmezekre, egy női kézilabdamezre és egy limitált kiadású adidas cipőre:

  • Ferencvárosi Torna Club,
  • Paksi Futball Club (kapusmez),
  • Dunaszerdahely,
  • Szombathelyi-Swietelsky Haladás VSE,
  • Gyirmót Football Club,
  • KKS Lech Poznan,
  • Győri Audi ETO KC  mezre és 
  • Lovrencsics Gergő cipőjére is

Elérhetőség: hajra_viku@citromail.hu

Gyógyulj meg, kis Hős!  - rejtélyes betegség miatt már egy éve ágyban fekszik a kis kapus

Itt olvashatsz még többet beteg gyerekekről: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top