Kisvárosnyi gyerek tűnt el tavaly

MTI/NLCafé | 2016. Május 25.
Jelenleg is több mint négyezer kiskorút nem találnak a szülei – derült ki az eltűnt gyermekek világnapján. Mától a Főtaxi 1100 taxijában fogja keresni azokat az eltűnt személyeket, akiket a rendőrség hivatalosan is keres.

Május 25-e az eltűnt gyerekek világnapja, ehhez kapcsolódóan dermesztő adatokkal sokkolt az Ezer Lámpás Éjszakája programot szervező cég. 

Rengeteg a bejelentés

Ugyanis csak tavaly egy kisvárosnyi gyerek eltűnését jelentették Magyarországon a rendőrségnek.

Az Országos Rendőr-főkapitányság Hermon körözési nyilvántartási rendszere szerint 16 ezer 429 14-18 éves fiatal eltűnésével összefüggésben rendeltek el nyomozást, míg a 14 év alattiaknál 2850 esetben kellett mozgósítani a nyomozó hatóságot. Összességében 19.279 körözést indítottak el a rendőrök tavaly a 18 évnél fiatalabbak eltűnésével kapcsolatban. Jelenleg több mint 4 ezer kiskorút nem találnak a szülők és a hozzátartozók.

Programok gyerekeknek és felnőtteknek

Az idén hatodik alkalommal megrendezett Ezer Lámpás Éjszakája programsorozatban 13 város vesz részt, minden helyszínen jótékonysági koncertekkel, családi és gyerekprogramokkal, valamint bűnmegelőzési tanácsadással hívják fel a figyelmet a csellengés veszélyeire. 
    
A vasárnapi programokon több mint hatvan együttes és énekes vállal szerepet, a társadalmi célú rendezvényen többek közt olyan fellépők állnak majd színpadra, mint Curtis, Radics Gigi, a Holdviola, Nagy Feró és a Beatrice, a Sugarloaf, a Ladánybene 27, a Belmondo, ByeAlex és a Slepp.
    
Az eseményen 12 ezer világító lufit engednek a magasba, így szeretnék jelezni, hogy minden gyereket hazavárnak. 

Eltűnt gyermekek képei a Főtaxi autókban

A Főtaxi – az Együtt az Eltűnt Gyermekekért Alapítvánnyal folytatott együttműködése részeként – 1100 taxijában keresi mostantól azokat az eltűnt fiatalokat, akiket a rendőrség a police.hu felületen hivatalosan is keres.

Exit mobile version