nlc.hu
Család

Halmajon eltűnt testvérpár

Égre-földre kerestek egy testvérpárt Halmajon, egy szál pulcsiban vészelték át a hideg éjszakát

Egész éjjel nagy erőkkel keresték a gyerekeket a rendőrök és a kutatócsapatok.

Megtalálták azt a két kisfiút, akik még pénteken délután tűntek el Halmajon – számolt be a Tények. A 8 és 9 éves gyerekek az édesanyjukhoz akartak eljutni. A kisfiúk nevelőszülőknél élnek, de pénteken nem mentek haza az iskolából. A család teljesen kétségbeesett az eltűnésük miatt. 

Hajmáson eltűnt gyerekek,

A Halmajon eltűnt testvérpár a megtalálásuk után – Forrás: TV2 / Tények – videó

Kutyás mentőcsapatok, rendőrök és polgárőrök keresték őket hajnalig. A gyerekek az egész éjszakát kint töltötték, végül szombat reggel kerültek elő. Egy járőr látta meg őket az autójából, miközben az út szélén sétáltak Halmaj főútcáján.

A kisfiúk csak egy vékony felsőrészt viseltek az eltűnésükkor, az egész éjszakát a 7 fokos hidegben töltötték. Összesen 16-17 órát lehettek a szabadban. Egy híd alá húzódhattak be éjszakára. Legyengülve kerültek elő a rémült gyerekek, átfagytak és éhesek voltak, de nem esett bajuk.

A testvérpár nemrég került nevelőszülőkhöz, telefonon tartják a kapcsolatot a vér szerinti családjukkal. A Tények úgy tudja, az egyik ilyen beszélgetés után indultak útnak a gyerekek az anyjukhoz. “Ígérhetett nekik valamit, és akkor az valami úton-módon nem teljesült, és akkor ők ebbe beleélték magukat” – mesélte az egyik szomszéd.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top