nlc.hu
Család

A 23 éve eltűnt Till Tamás

23 éve eltűnt, azóta is hazavárják a szülei Tamást

A mai napig bíznak fiuk hazatérésében.

23 évvel ezelőtt eltűnt, azóta is hazavárják a szülei Till Tamást. A fiú 11 éves volt, amikor 2000. május 28-án nyoma veszett Baján. Épp gyereknap volt, és a házukhoz közeli vadasparkba indult, de azóta sem került elő. Csak a sértetlen biciklijét találták meg pár héttel az eltűnése után.

Szülei a mai napig hisznek és bíznak abban, hogy egyszer csak betoppan majd. Édesanyja azt mondja, érzi, hogy gyereke még mindig életben van, álmai is ezt bizonyítják. Elmondása szerint rendszeresen találkozik és beszélget a fiával álmában. “Én azt érzem, hogy ő még él valahol és van, csak nem tud onnét eljönni, mi meg nem tudunk neki segíteni. Ez a legnagyobb probléma” – nyilatkozta a Tények Pluszban Tillné Vörös Katalin.

A család már mindent megtett, hogy kiderítsék: fiuk él-e még.

Tomi eltűnése után egy környékbeli férfire terelődött a gyanú. Az illető beismerte, hogy megölte a gyereket, később azonban visszavonta a vallomását.

Az eltűnt fiú édesanyja arról is beszélt a riportban, hogy egyszer egy telefonáló információt osztott meg velük Tomi eltűnésével kapcsolatban: “Azt mondta, ő tudja, hogy a Tomi megrendelésre tűnt el, mert elvitték. Gondoljuk, hogy ez valóban megtörténhetett, csak hát a rendőrség azt mondta, hogy ez nem hihető“.

Till Tomi,

Till Tomi 11 éves volt, amikor eltűnt – Forrás: TV2 / Tények Plusz – videó

A szülők azóta is ajándékokat hagynak fiuk – aki immár 34 éves – szobájában egy-egy jeles eseménykor, legyen az karácsony vagy születésnap. “Amikor 18 éves lett, akkor is kapott egy virágkosarat, amikor 25 éves lett, akkor is. Ott van bent a szobájában. 30 évesen is kapott ajándékot. Mindig veszünk neki” – árulta el az édesanya, aki belebetegedett, hogy elveszítette fiukat, mindössze 1 százalék volt arra az esély, hogy életben marad. Két agyműtéten van túl, tüdőembóliát kapott, ráadásul kómában is volt.

Az eltűnés óta ugyan eltelt 23 év, de egyvalami még mindig segít majd fiuk azonosításában: “Neki volt egy beceneve, ezt csak ő tudja és mi tudjuk. Ezt mi senkinek nem mondtuk el, nem is mondjuk el“.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top