Család

8 diáklányt gázolt el egy 80 éves nő

Az idős asszony a fék helyett véletlenül a gázra lépett egy iskola előtt. Azt hitte, elromlott az autója.

A 80 éves Norma Stokes egy liverpooli lányiskola előtt vett be egy kanyart autójával, amikor fékezés helyett gázt adott, és egy 11-16 éves diáklányokból álló, nyolctagú társaságba rohant.

A lányok közül öten súlyosan, hárman könnyebben sérültek meg a tömeges gázolás során. Egyikük a levegőbe repült, majd az autó motorházára zuhant. A legkomolyabb sérült egy 11 éves lány, aki agysérülést szenvedett, s ennek következtében rövid távú memóriavesztése, epilepsziája és diabétesze lett.

Nyolc diáklányt gázolt el egy 80 éves asszony
Stokes autója a gázolás után

Az eset még februárban történt, az ügy tárgyalására a napokban került sor.

Egy tanú azt állította, hogy az idős nő idegesen próbálta bevenni a kanyart, míg egy másik sofőr elmondta, hatalmasat kellett fékeznie, hogy elkerülje az ütközést Stokes autójával.

A gázoló a bíróságon elismerte, hogy fékeznie kellett volna, ám állítása szerint azt hitte, hogy a fék elromlott, és azért vette célba az út menti oszlopokat, hogy azok lelassítsák a járművét. Védője azt mondta: az asszony megpróbálta behúzni a kéziféket, de elvesztette a kontrollt, és nem tudta mit csinál.

A műszaki vizsgálat során kiderült, hogy az autónak nem volt semmi baja.

Norma Stokest a bíróság felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte és örökre eltiltotta a vezetéstől.

Forrás: mirror.co.uk

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top