Család

Félő, hogy bűzleni fog nyáron a Balaton-part

Óriási az iszappara a fokozott balatoni iszaposodás miatt a nyaralótulajdonosok között; van, ahol már derékig ér az iszap. Egyelőre még nem készült el a tóhoz vezető bejáró Balatonmáriafürdőn, a helyiek tűkön ülnek.

Sok pécsi és baranyai nyaralótulajdonos, akinek Balatonmáriafürdőn van az üdülője, aggódik az idei szezon miatt, hiszen iszap szinte még sosem volt ezen a környéken, most viszont egyes hírek szerint csaknem derékig ér. Ugyanakkor azért is aggódnak, hogy a nyári kánikulában milyen szaga lesz majd a felgyülemlett iszapnak – írja a bama.hu.. Az Őrház utcai szabad strandnál azonban még az előkészületei sem látszanak a stégépítésnek, pedig fontos lenne mielőbb felhúzni.

Vastag iszapréteg Balatonmáriafürdő egyik strandjánál – MTI Fotó: Varga György
Vastag iszapréteg Balatonmáriafürdő egyik strandjánál – MTI Fotó: Varga György

Balatonmáriafürdőnek összesen 8 strandja van, ezekből kettőt – az Őrház utcai és Balatonmáriafürdő-alsón a Hullám utcai szabad strandot – érinti a jelentősebb mértékű eliszapolódás. Az Őrház utcai strand kivételével az összes többi partszakaszon már megfelelőek a fürdés és a víz megközelítésének feltételei.

MTI Fotó: Varga György
MTI Fotó: Varga György

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top