Család

Enyhült a nyíregyházai molesztálókra kiszabott ítélet

Az ügyet a nyilvánosság kizárásával tárgyalták, az ítélethirdetés volt nyilvános. A fiúk korábban 7 hónapot javítóintézetben töltöttek.

Jogerős ítéletet hozott öt nyíregyházi fiatalkorú ügyében a Debreceni Ítélőtábla. Ahogyan azt korábban megírtuk, a fiúk egy 14 éves lányt molesztáltak szexuálisan, gyomorforgató módon. Az erőszakoskodást videóra vették. Az Index szerint az elsőfokú ítéletben mindegyik fiatal letöltendő börtönbüntetést kapott, de a mai jogerős ítéletben az összes vádlottnak felfüggesztettre enyhítették a büntetését.

Enyhült a nyíregyházai molesztálókra kiszabott ítélet

A Nyíregyházi Törvényszék elsőfokú ítéletében mind az öt vádlottat fiatalkorúak börtönében letöltendő büntetésre ítélte. Az ügyet a nyilvánosság kizárásával tárgyalták, csak az ítélethirdetés volt nyilvános. A fiúk korábban 7 hónapot javítóintézetben töltöttek. A most meghozott jogerős ítéletben mind az öt fiú büntetését felfüggesztettre enyhítették.

A bíró szerint a fiatalkorúaknál a büntetés célja az, hogy helyes irányba fejlődjenek és a társadalom hasznos tagjaivá váljanak. Előzőleg beszélt arról, hogy a lány önként ment fel a lakásra, jelentős mennyiségű alkoholt ivott, táncolt. Az ítélethirdetés végén elmondta: “Egyikőjük se gondolja, hogy amit csináltak, az nem erkölcsileg elvetendő és mélyen elítélendő magatartás.”Arról is beszélt, mi a teendő egy magatehetetlen állapotban lévő nővel: a nőt segítjük, orvosi ellátásban részesítjük, és gondoskodunk róla, ha fiatalkorú, hogy minél előbb a szüleihez kerüljön, nem pedig kihasználjuk a helyzetét. Végül így zárta a tárgyalást: “Tekintsék utolsó figyelmeztetésnek!

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top