Család

Egy napon, egy kórházban szültek a testvérek – nem is tudtak róla

Annak az esélye, hogy két testvér ugyanazon a napon, ugyanabban a kórházban hozza világra első gyermekét, igen csekély: mindössze ezer az egyhez.

A brit testvérpárral ennek ellenére megtörtént a dolog. Michelle Flynn és húga, Siobhan Murray – noha két teljesen különböző időpontra írták ki őket szülni – végül mégis egy napon hozták világra lányaikat. Míg az idősebb testvérnél, a 35 éves Michelle-nél egy héttel a kiírt időpont előtt érkezett a baba, a testvére, Siobhan egy héttel túlhordta gyermekét.

Így történhetett, hogy végül egy napon lettek édesanyák. “A lányunk érkezése után tudtuk meg, hogy Siobhannál is megindult a szülés” – idézi fel a történteket Michelle férje, David a Mirror című brit lapnak. “Emlékszem, miután megszületett Maria, Michelle még viccelődött is vele, hogy tudni szeretné, hogy van a testvére.” 

Kép forrása: Daily Record
Kép forrása: Daily Record

A férj hozzátette, mikor a szülésznő meghallotta, hogy hívják Michelle testvérét, teljesen ledöbbent, majd elárulta, ő is a kórházban van, két szobával arrébb. “Az, hogy két testvér egy napon szüljön, nagyon ritka. Nem is emlékszem rá, hogy a kórházunkban történt volna valaha ilyesmi” – mondta Gaynor Bird, a glasgow-i Queen Elizabeth Egyetemi Kórház főnővére.

Olvass még többet a témában az NLCafé oldalán: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top