Család

Egy álomesküvő, ami két család életét változtatta meg

Lilla és Tamás szerette volna, ha esküvőjük nemcsak nekik okoz felejthetetlen élményt, hanem egy beteg gyereknek is esélyt adhat a könnyebb életre. Jótékonysági esküvőjüknek köszönhetően most nagyot változhat egy izomsorvadásban szenvedő kisfiú élete.

A jótékonysági esküvő egy 2013-ban kezdeményezett segítségnyújtó akció. Esküvői szakemberek azóta minden évben egy álomesküvő teljes ellenértékét ajánlják fel egy súlyos egészségügyi gondokkal küzdő gyermek családjának.

Az idei jótékonysági esküvő Dombi-Dénes Ravand életét hivatott jobbá, élhetőbbé tenni. Ravandról már mi is írtunk korábban, ő egy Erdélyben született kisfiú, aki gerincvelői izomsorvadásban szenved. Ez a ritka betegség – amellyel Mosolyka is küzd – azzal jár, hogy a gerincvelő mozgató idegsejtjei fokozatosan elhalnak, ami izomgyengeséget, majd sorvadást okoz. Ravand családja azért költözött Magyarországra, hogy a kisfiú a Pető Intézet óvodájába járhasson, ahol hatékonyabban tudják kezelni a gyerek betegségét.

Megnézem
Összes kép (1)

A jótékonysági esküvő által befolyt támogatás a családot abban segíti, hogy külföldön megtanuljanak egy, hasonló sorú gyermekek számára fejlesztett manuálterápiát, amely nagyban megkönnyíti majd Ravand mindennapjait, könnyebbé, boldogabbá téve azt.

Az idei jótékonysági esküvő eszmei értéke 5,7 millió forint volt, amelyre Lilla és Tamás licitált sikerrel, így 2,6 millió forinttal támogatta Ravand és családja embert próbáló mindennapjait. A segítő pár a múlt hónapban mondta ki a boldogító igent. Hoztunk most néhány képet az esküvőjükről.

Megnézem
Összes kép (1)

Olvass még jótékonysági esküvőről az NLCafén:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top