Család

Budapest környékén százszor annyi ház épül, mint Nógrádban

Idén közel tízezren jelentették már be a hivatalnak, hogy új családi ház építésébe vágnak bele.

Mintegy kétszer annyi családi ház építése kapott zöld jelzést már az első fél évben, mint amennyi építési engedélyt tavaly összesen kiadtak egylakásos épületre – írja a Magyar Idők.

A lap a Lechner Tudásközponttól úgy tudja, hogy fél év alatt csaknem tízezer egyszerű bejelentést tettek a háromszáz négyzetméter hasznos alapterületnél kisebb méretű lakóingatlanok építéséhez.

A területi, megyékre bontott adatok hatalmas eltéréseket mutatnak, míg az összes egyszerű bejelentés mintegy egyharmada Pest megyéből érkezett, Nógrád megyében pár nappal ezelőttig mindössze 35 bejelentést tettek, vagyis a főváros agglomerációjában és Pest megye többi részén százszor több családi ház épülhet fel a közeljövőben, mint Nógrádban.

A látványos növekedés hátterében a családi otthonteremtési kedvezmény és a kormányzat otthonteremtési programja mellett az építésügyi jogszabályok változása áll.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top