Család

Felháborodott levelet írt az aspergeres kisfiú anyukája

Teljesen kiakadt az aspergeres kisfiú anyukája, miután fiát újabb közösségi élményből zárták ki társai.

Catherine Vinci hosszú üzenetet osztott meg a Facebookon fia, az Asperger-szindrómás Dominic nyolcadikos ballagása előtt. Az asszony azt mondta, rengeteg hallgatással és tűréssel terhelt év fájdalma szakadt most fel belőle.

“Dominicnek Asperger-szindrómája van. Nem a legsúlyosabb a diagnózis, és ezért hálás vagyok. Néhányan talán nem is tudnak róla. Az istenért, Dominic sem tud róla. (…) Próbálunk a képességei korlátain belül dolgozni.”

Az elkeseredett anyuka aztán azzal folytatja, hogy csak a ballagásra megérkezve realizálta, hogy fia megint kimaradt az előkészületekből, előbulikból. Mikor Catherine elkezdte böngészni fia osztálytársainak közösségi médiás oldalait, szíven ütötte, hogy fiát valójában sehová sem hívták meg. Minden szülinapi buliból, sulis eseményből kimaradt.

Felháborodott levelet írt az Aspergeres kisfiú anyukája

Az édesanya azt is elismeri, hogy fiával nehéz néha, de azt mondja, épp ezért kéne figyelembe venni betegségét: “Tudom, hogy néha idegesítő, és nincsenek megfelelő szociális képességei. Hát képzeld, épp ezért aspergeres! Ha vak lenne, senki nem kötne belé, amiért nekimegy egy oszlopnak. Inkább odaugranának segíteni neki…”

A nő szerint Dom gyakorlatilag gyűlöli az életét, képtelen beilleszkedni, ez pedig Catherine számára is nagyon fájdalmas. A posztja végén csak annyit kér mindenkitől, bármilyen gyerekről is van szó, legyen vele türelmes és toleráns.

Forrás: Today

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top