Család

Szirénázva vezették a rendőrök a kismamát a szülészetre

Mezőfalváról szirénázó rendőrautó vitt a budapesti szülészetre egy kismamát. A tűzoltóparancsnok és felesége épp babaruhákat vásárolt, amikor elfolyt a magzatvíz. Megható magyar történet.

Kővágó Dezső, a Sárbogárdi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság vezetője és felesége babaruhákat vásárolni indultak, amikor váratlanul elfolyt a kismama magzatvize. Azonnal Budapest felé vették az irányt, de Mezőfalvánál óriási dugóba futottak.

A forgalmat rendőrök irányították, így a férfi tőlük kért segítséget. Azt szerette volna csupán, hogy soron kívül átjuthassanak a forgalmi dugón. Aztán még őket is meglepte a rendőrök felajánlása, akik szirénázva egészen az M6-os autópályáig kísérték őket.

Közben a rendőrségi autó engedélyt kapott, hogy az autópályán is a vajúdó kismama és aggódó férje előtt haladhassanak, biztosítva a biztonságos közlekedést. Így a tűzoltók parancsnokának valójában semmi dolga nem volt, mint egészen a budapesti szülészetig követni a szirénázó rendőrautót.

Talán a sors akarta, hogy a máskor mentő-oltalmazó szerepben felbukkanó lánglovag ezúttal maga is szakavatott segédcsapatot kapjon, abból is a talán a legkiválóbbat. Ugyanis a csöppnyi konvoj késlekedés nélkül, 11 óra előtt megérkezett a szülészeti klinikára. Ifjabbik Kővágó Dezső sem várakozott már sokat, 12 óra 40 perckor a makkegészséges kisbaba megszületett.

A megható történetet és a rendőrség önzetlen segítségnyújtását picit mi is megkönnyeztük.

Így vezette a szirénázó mentőautó a kismamát és férjét

Játssz velünk, és nyerj jegyeket a KULTKIKÖTŐ előadásaira! Kapcsolódj ki Hernádi Judit zenés estjén, vagy nevess egy jót a Mr. és Mrs. című komédián Pindroch Csaba és Verebes Linda előadásában!

100 éves Olivia de Havilland, az Elfújta a szél sztárja

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top