Család

Vakon is nagyon ügyesek a cicatesók

A három vak macskatestvért nem sokban korlátozza a látás hiánya.

A három kismacskát 2014 végén találták egy üresen álló dubaji házban. Addigra egy súlyos fertőzés mindannyiukat megvakította. Nem sok esélyük volt szegényeknek az életben maradásra, de arra sem, hogy a menhelyről örökbe fogadják őket.

Egyiküket mégis elvitte valaki, de szegény megzavarodott cica annyira kétségbeesetten nyávogott a testvérei után, és olyan nagyon kereste őket, hogy végül visszavitték. A cicák szerencséjére nem sokkal később jött egy asszony, Catherine Magno, aki hajlandó volt mindhármukat együtt hazavinni.

Catherine eleinte aggódott, hogy nagyon nehéz lesz három vak macskával, de kiderült, hogy a vak cicák ellátása nem sokban különbözik látó társaikétól. “Gyorsan memorizálták, mi hol van. Igyekszünk semmit nem elmozdítani, de nagyon alkalmazkodóképesek. Ugyanúgy játszanak és ugrálnak, mint egy látó macska, és a többi macskánkkal is jól kijönnek.”

Vakon is zúznak a cicák
Vakon is zúznak a cicák
Vakon is zúznak a cicák

Forrás: boredpanda.com

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top