Család

Elveszik az 5 gyereket, ha nem talál lakást a család

Elveszik a pitvarosi család 5 gyermekét és állami gondozásba helyezik őket, ha nem találnak nagyon gyorsan albérletet vagy vásárolnak házat. Már csak egy hetük maradt valamilyen megoldást találni.

Július 30-ig kapott 1 hónapos türelmi időt a család az egyébként igen jóindulatú és kedves családsegítőktől. Éjjel-nappal lakást keresnek, de hiába, ha kimondják, öt gyerekkel költöznének az albérletbe, máris leteszi a tulajdonos a telefont. Jelenleg a nagymama igen rossz állapotban lévő, másfél szobás házában tízen húzzák meg magukat. A lakásban még vezetékes víz sincs, azt a két házzal arrébb lakó szomszédtól hordják.

Az édesanya, Eszter első gyermeke, a már 12 éves Kitti, az előző kapcsolatából született. A kislány másfél éves volt, amikor Tiborral összeismerkedtek. Az asszony Örkénybe költözött a férfihez, ahol a melléképületben laktak. Négy közös gyermekük közül Zoli 9, Anasztázia 8, Pisti 3, Molli pedig másfél éves.

A fiatalok már nem fértek a melléképületben, a férfi édesanyja nekik adta az összkomfortos házat, amit hitelből vásárolt. A gyermekbénulásban és sok más betegségben szenvedő, mozgáskorlátozott asszony később nem tudta fizetni a törlesztőrészleteket, eladta a házrészt, amiben lakott, és Pitvaroson vette a durván lepusztult kis házat, amiben most tízen laknak.

Az örkényi ház majdnem rádőlt a fiatalokra, annyira lepusztult. Közben a férfi drogozni kezdett, uzsorástól vett fel kölcsönt, aki megfenyegette a családot. Szó szerint menekülniük kellett Örkényből. A gyerekeket ekkor vették először hivatalosan védelembe a családsegítők. Eszterék Diósdon találtak menedékre, a családok átmeneti otthonában.

Az édesapa a drogról leszokott ugyan, de ezután az alkoholhoz nyúlt. Az átmeneti otthonból ezért kitiltották őket. Albérletet kerestek, Makón találtak kiadó házat két hónapja. Aztán, amikor a bútorok is megérkeztek, az albérlet tulajdonosa úgy döntött, mégsem adja ki a házat a családnak. Így kénytelenek voltak a nagymamához költözni.

A családsegítők itt is felkeresték őket, akik nagyon kedvesek és segítőkészek voltak, egy hónapot adtak, hogy megoldást találjanak. A férfi időközben az italról is lemondott, napszámban dolgozik hajnaltól késő estig. Ha egy héten belül nem találnak albérletet vagy részletre házat, elveszik tőlük, és állami gondozásba helyezik a gyerekeket. Az anya még reménykedik a megoldásban.

(Délmagyar)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top