Család

Az egészséges táplálkozás alapjai (x)

A rendszeres testmozgás különösen fontos az egészségünk megőrzése érdekében, hiszen számos betegséget előzhetünk meg általa, nem mellesleg a súlyunkat is kordában tarthatjuk vele. A sportolás mellett nem szabad elhanyagolni a helyes táplálkozást sem – melyek azok a tápanyagok, energiaforrások, amelyekre szüksége van nap mint nap a szervezetünknek?
  1. Gyümölcs és zöldség
    Az egészséges táplálkozás “időszaka” a nyár, hisz ekkor válogathatunk a legnagyobb zöldség- és gyümölcskínálatból, melyek vitaminokkal és ásványi anyagokkal látják el szervezetünket. A nyári hőségben folyamatosan ügyelnünk kell a megfelelő mennyiségű folyadék pótlására, a lédús gyümölcsök erre kiváló alternatívát nyújtanak. Ügyeljünk arra is, hogy csak friss alapanyagokat vásároljunk, de fogyasztás előtt mindenképp mossuk át őket alaposan. Hozhat némi változatosságot a mindennapokba, ha olykor frissen préselt vagy 100 százalékos dmBio gyümölcs- illetve zöldségleveket is fogyasszunk.
Az egészséges táplálkozás alapjai
  1. Teljes értékű gabonából készült termékek
    A reggelizéssel kapcsolatos első számú szabály, hogy váljon a napi rutin részévé. A teljes értékű gabonából készült kenyér, péksütemény vagy tészta a lehető legjobb választás, de akár egy teljes értékű zabpehellyel, joghurttal és friss gyümölccsel is kezdhetjük a reggelt. A dmBio kínálatában megtalálható müzlik, legyen az a csokis vagy akár a gyümölcsös változat, csak természetes módon előforduló cukrot tartalmaznak, így bűntudat nélkül évezhetjük a nap első étkezését.
  1. Tej és tejtermékek
    A tej és tejtermékek napi szintű fogyasztásával biztosítható a szervezet számára a megfelelő mennyiségű kalcium, magnézium, fehérje és cink bevitele. Mindenképpen érdemes pasztörizált, azaz megfelelően hőkezelt készítményeket választani, amelyek garantáltan csíramentesek, és kerüljük a nyers tejből készült ételeket. A dmBio tartós tejei UHT eljárással tartósított, homogenizált tejek, melyek akár hűtés nélkül tárolhatóak.
Az egészséges táplálkozás alapjai
  1. Csonthéjas magvak

A dió és a mandula magjai nem csak arra jók, hogy színesebbé tegyék az étkezést. Az emberiség legősibb táplálékai közé tartoznak ezek a ropogós finomságok. A bio csonthéjas magvak úgy teremnek, hogy kizárólag termőhelyük természetes erőforrásait használják. Nem permetezik őket méreggel és a szüret után sem kezelik gázzal, vegyi tartósítószerrel vagy fehérítővel őket. Keverhetjük őket müzlikbe, díszíthetünk, ízesíthetünk velük édes, sós süteményeket. Darálva keverhetjük őket szendvicskrémekbe.  Kis mennyiségben, egészben, vagy felaprózva a panírozáshoz használt zsemlemorzsát is megbolondíthatjuk velük, de természetesen önmagukban is fogyaszthatók.

Az egészséges táplálkozás alapjai
    1. Halak és olajok
      Hetente legalább egyszer ideális halat fogyasztani: értékes Omega 3 zsírsavakat tartalmaz, amelyek nagyon fontos szerepet játszanak a koleszterin kordában tartásában, ezzel csökkentve az érelmeszesedés és a szívinfarktus kialakulásának kockázatát.

      Az olajokkal kapcsolatban sokaknak elsőre csak a sütés-főzés jut eszükbe, ám egy egyszerű salátaöntetnél sokkal több mindenre használhatjuk őket. Rugalmasan tartják az ereket, táplálják a sejteket és csodálatos hatással vannak a bőrünkre. A kókuszolaj számtalan kozmetikai terméket helyettesíthet:

  • Tudtad, hogy a kókuszolaj szobahőmérsékleten már olvad, ezért könnyen kenhető testápolóként is használhatjuk?
  • A hagyományos arclemosókkal ellentétben nem szárítja a bőrt, így bátran használható arctisztításra is.
  • Hajpakolás? Igen, hiszen a kókuszolajban található természetes hatóanyagok ápolják a száraz hajvégeket. Törülközőszáraz hajra (főleg a végekre) tegyünk 1-2 evőkanálnyi kókuszolajat, masszírozzuk jól bele, majd legalább fél órán át hagyjuk hatni.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top