Család

“Egy gigantikus mellről készült kép miért elfogadhatóbb, mint a szoptatás?”

Visszavágott az anyuka az áruháznak, ahol nem szoptathatta meg kisbabáját.

Egy tennesseei anyuka zseniális válasszal rukkolt elő, mikor megtiltották neki, hogy megszoptassa kisbabáját a Dillards nevű amerikai üzletlánc egyik boltjában. 

Witness Hope egészen egyszerűen odaállt kisbabájával a fehérneműosztály egyik óriásposztere elé, és feltette a kérdést: “Miért elfogadhatóbb egy pár hatalmas mellről készült kép, mint a szoptatás?” Az erősen szexualizált, a melltartót szinte szétfeszítő keblek előtt álló hétköznapi anyuka tökéletesen rávilágít a társadalom mellekkel kapcsolatos visszásságaira, jelesül, hogy azok csak szexuális tárgyként kívánatosak, a szoptatásban evolúciós segédeszközzé aljasodó, deszexualizált anyaság-szimbólumként már takarnivaló, tejjel teli hústömlők.

 

A felháborodott édesanya a Dillards-nak címezte a posztot, de az persze azonnal hatalmas népszerűségre tett szert a közösségi médiában. Az üzletlánc egyébként válaszolt is, azt mondták, teljes mértékben támogatják a szoptató kismamákat, és hivatalosan is elnézést kértek az asszonytól.

Daily Mail

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top