Család

Leszúrta bántalmazó férjét az asszony

35 év házasság után ölte meg a nő a férjét, aki rendszeresen sértegette, és verte őt.

2013 szeptemberében egy Lábatlanon élő házaspár töltött káposztát evett, majd veszekedtek, a férj agresszívan nekiesett az asszonynak, ahogy ezt máskor is megtette. A dulakodásban akkor még egyikük sem sérült meg. A férfi ezután aludni ment.

Hajnalban a 62 éves nő fogott egy 17,5 centi pengehosszúságú kést, a kisszobába ment, és leszúrta a férfit, aki pár perccel később meghalt. Ezután átöltöztette, és másnap reggel azzal ment át a szomszédba, hogy a férje mozdulatlanul fekszik az ágyban. 

Az asszony vallomásában azt állította, hogy a férje dulakodás közben sérülhetett meg és hogy ezt követően hallotta még, amint az otthonukban járkál. Az igazságügyi szakértők viszont azt állapították meg, hogy fekvő helyzetben érte az akkor már alvó férfit a halálos szúrás.

A házaspár fia elmondta, hogy apja gyakran sértegette, bántalmazta az anyját, aki azonban szégyellte a verések közben szerzett sérüléseit, ezért sosem ment ezekkel orvoshoz.

Az ügyben mostanra született jogerős ítélet: a gyilkos asszonyt 12 évnyi, fegyházban letöltendő szabadságvesztésre ítélték.

(kemma.hu)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top