Család

Darazsak támadtak a vak pár kisbabájára

40 ezer darázs költözhetett a vak házaspár otthonába. A rovarok két kisgyermekükre támadtak, a kisebbik még egyéves sincs. A darázscsípésbe akár bele is halhat egy ilyen kicsi baba.

Több ezer darázs tört be egy vak és gyengénlátó család otthonába. Megmarták két gyermeküket, egyikük csak néhány hónapos. A méhrajbefogó szakember azt mondja, 30-40 ezer darázs költözött be a ház tetőszerkezetébe, a babára akár egyetlen csípés is életveszélyes lehetett volna.

A vak és gyengénlátó házaspár csak későn vette észre, hogy darazsak költöztek a padlásukra. Először nem is gondolták, mennyire veszélyesek lehetnek ezek a rovarok. Először csak az tűnt fel nekik, hogy egyre több darázs szállt be ablakon, de hogy honnan jöttek, azt nem tudták.

A darazsak a pár két kisgyermekét is megtámadták. A néhány hónapos kisbabára különösen veszélyes a darázscsípés, egyetlen is végzetes lehetett volna.

A ház tetőszerkezetét a tűzoltók bontották meg, hőkamerával találták meg a fészkeket. Ekkor derült ki, hogy 30-40 ezer darázs költözhetett a család otthonába. A szakembereknek több órájukba telt, mire megszabadították a családot a veszélyesen túlszaporodott darazsaktól.

A méhész szakember szerint az enyhe tél miatt szaporodhattak el ennyire a darazsak az utóbbi években – hangzott el a TV2 Tények című műsorában.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top