Család

5 jel, hogy a párkapcsolatod a szakítás felé robog

Olykor nehezen vesszük észre, ha egy párkapcsolat már nem igazán működik, főleg akkor, ha szeretnénk hinni abban, hogy egymásnak teremtett minket az ég. Túl sokszor fordul elő, hogy a kapcsolat egyoldalúvá válik emiatt, az egyik sokkal több energiát áldoz rá, mint a másik.

Ha pedig valaki már rengeteg munkát fektetett a párkapcsolatba, annak még nehezebben megy a szakítás. Ezért aztán figyelmen kívül hagyja azokat a jeleket, amik szinte kiszúrják a szemét. Mert kinek van annyi ideje, energiája, hogy újabb emberbe ölje hónapokon, éveken keresztül? Nincs kedve újrakezdeni az egész randizós hajcihőt, úgyhogy inkább tűr, és nem lép ki a megromlott kapcsolatból.

Két párkapcsolati szakértő, Kala és Angela Spigarelli írta le, hogy mik azok az intő jelek, amikre már a kapcsolat elején érdemes odafigyelni. Nem szabad elkövetni azt a hibát, hogy ezeket figyelmen kívül hagyjuk, mert akkor csak pazaroljuk az időnket egy arra méltatlan emberre.

1. Engeded, hogy gúnyolódjon rajtad

Akkor lehetsz a legbiztosabb benne, hogy a párod tisztelni fog, ha megmutatod neki, hogy te tiszteled magadat. Soha ne gúnyolódj magadon, mert ezzel azt jelezheted felé, hogy ő is megteheti és nem kell tiszteletben tartania téged. Azt is megtanítod neki ilyenkor, hogyan kritizálhat a legbántóbban. Ha azt látod, hogy mindketten azon nevettek a leginkább, ha te vagy a viccek céltáblája, akkor ott baj van.

2. Nem tervez előre veled

Nem minden férfi tudatos tervező, de ha a párod folyamatosan az utolsó pillanatban hív el randira, akkor az nem túl jó jel. Persze, kell a spontaneitás, ám ha nem akar soha előre tervezni veled, akkor valószínűleg nem igazán gondol rád, vagy tudja, hogy mindent eldobsz a kedvéért azonnal úgyis, ha épp neki olyanja van, hogy találkozzon veled.

5 jel, hogy a párkapcsolatod a szakítás felé robog

3. Gyalázza az exét neked

A legtöbb embernek van egy-két borzalmas ex a múltjában, de érdemes azért arra odafigyelni, hogy egy férfi hogyan beszél a régi kapcsolatairól. Tartsd észben, hogy így fog rólad is nyilatkozni, ha véletlenül szakítanátok. Másrészt pedig, ha gyűlölettel, haraggal beszél róla, akkor előrevetíthető, hogyan fog viselkedni, ha köztetek konfliktus támadna.

4. Mindig te telefonálsz vagy üzensz neki először

Ezt a pontot könnyű ignorálni, pedig fontos. Te hívod őt mindig? Ő csak akkor emeli fel a telefonját, ha te már megtetted az első lépést? A “ki hív fel kit?” igenis számít. Ha a párod folyton csak reagál a te kezdeményezéseidre ahelyett, hogy aktívan keresné a társaságodat, akkor finoman szólva nincs egyensúlyban a kapcsolatotok.

5. A megérzéseid azt mondják, valami nincs rendben vele

A legjobb tanácsadód a megérzésed, ne hallgattasd el. Ha szorongsz, nem érzed a pároddal magad biztonságban, akkor valószínűleg olyan gond van, amit még nem tudtál megfogalmazni magadnak sem, csak az ösztöneid, belső hangod súgnak, hogy baj van. Ne fogd arra, hogy biztos csak túlanalizálod a helyzetet. Minden nő pontosan tudja belül, hogy milyen az, amikor jól bánik egy férfi egy nővel, tartsd magad ehhez, ne engedj belőle.

Olvass többet a párkapcsolatról:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top