Család

Kidobta a gyerekek játékait, hogy visszakaphassa az életét

Allie Casazza már fuldoklott a műanyag pónilovakban és világító fénykardokban – míg meg nem elégelte az egészet.

Mint minden anyuka, Allie Casazza is több ízben megkérte már gyerekeit, hogy selejtezzék le megunt játékaikat a játszószobából. Játszószobából, mert Casazza otthonában egy teljes szobát szenteltek a műanyag és plüsskacatok tárolására. A gyerekek ilyenkor elkezdték átnyálazni a pónikat, kisautókat és robotokat, de hamar megunták a dolgot, és inkább uzsonnázni szerettek volna. Ezért a feladat az anyukára maradt: minden délutáni szundi idején, minden lefektetés után ő még azzal foglalkozott, hogy helyreállítsa a szobában beállt káoszt.

Kidobta a gyerekek játékait, hogy visszakaphassa az életét

Aztán egyik nap fogta magát, és szinte az összes játékot elajándékozta. Nem büntetésből – ahogy ezt el is mondta –, hanem a család érdekében. Mert úgy látta, csak így tudja megmentene a házasságát, anyaságát.

Arra számított, a gyerekek majd hisztizni fognak, de valamiért tetszett nekik a lehetőségekkel teli, kiürült szoba. Casazza szerint az egész atmoszféra megváltozott egyetlen nap alatt: kevesebb volt a vita, ő nem stresszelt, ami pedig egész láncreakciót indított be: türelmesebb volt gyerekeivel és férjével is.

Szakértők is úgy tartják, hogy nem érdemes a gyereket elhalmozni játékokkal – a kaotikus, műanyagokkal zsúfolt környezet amúgy sem tesz jót neki, és így sosem tanulja meg értékelni, ami megadatott számára.

ABCNews

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top