Család

Csoda történt! 20 hónap után előkerült az elveszett kutyus

Szinte a csodával határos módon került elő közel két év kóborlás után egy pécsi család kutyusa. Szívmelengető történet következik.

Még 2015 februárjának elején csavargott el otthonról Kíra, az ötéves, ivartalanított keverék eb. A kutyus a szomszédok házőrzőivel együtt futott el. De míg a másik két kutya gyorsan előkerült, addig Kírának nyoma veszett.

A család égre-földre kereste kedvencét, fotókat ragasztottak, a közösségi oldalon keresték az ebet. Teltek a hetek, a hónapok; a legtöbb gazda ilyenkor már lemondana állatáról, Kíra gazdái mégsem adták fel a reményt. Tovább kutattak kedvencük után. És csoda történt.

A fotót látva a napokban kereste föl a családot ismeretlenül valaki azzal, hogy szerinte szerinte kutyájuk a pécsbányai közösségi ház udvarán él másfél éve. A család azonnal a helyszínre utazott, és valóban, az udvaron ott állt Kíra.

Boldogságukban sírtak-nevettek, amikor meglátták az elveszett kutyust. Kíra az elmúlt időben nagyon legyengült, vélhetően az egyik szemére megvakult, de gazdái hisznek benne, rendbe jön, és újra a régi lesz. A kutya húsz hónap elteltével is ráismert gazdáira.

Hogy a kutyát ilyen hosszú idő után megtalálták, szintén csodának számít. Az elkóborolt ebek többsége ugyanis soha nem kerül elő, mert befogadják őket, menhelyre kerülnek vagy elpusztulnak.

Ahogy Kíra is, sok más elveszett kutya is rendelkezik egyedi azonosító chippel. A jelölés semmit sem ér, ha a kutya nem kerül állatorvoshoz vagy állatvédő szervezetekhez. Ők használnak ugyanis olyan leolvasó készüléket, amelynek segítségével megkereshetik az állat gazdáját a számítógépes rendszerben – írja a bama.hu.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top