Család

Mostantól többen kérhetik a családi csődvédelmet

Kiterjesztik a családi csődvédelem intézményét, sőt az ügyintézés is jóval egyszerűbbé válik. Mostantól többen kérhetik, és az eddigi szigorú feltételeken is lazítottak.

A tapasztalatok szerint a családi csődvédelem igénylését célzó jelenlegi űrlap rendkívül bonyolult, számtalan hitelesített adatot, utánajárást igényel, ezért sokan megijednek tőle. Már dolgoznak az űrlapok egyszerűsítésén, remélhetően még az ősszel vagy télen rendeződik ez a sokakat érintő probléma.

A legfrissebb adatok szerint a 2015. szeptember 1-jén indult családi csődvédelmet eddig 518-an igényelték. Ugyanakkor eddig csak azok vehették igénybe, akiknek otthona veszélyben forgott. A legnehezebb helyzetben lévők többnyire be is nyújtották a kérelmeket. Mostantól a családi csőd intézményét a könnyebb helyzetben lévőkre is kiterjesztik, így azok is kérvényezhetik, akiknek 2 és 60 millió forint közötti összegű az adósság, és legalább három hónapja nem tudták a törlesztőrészleteket fizetni – hangzott el az M1 Híradójában.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top