Család

Részegen gázolta el a kisbabáját tologató anyukát a cserbenhagyó autós

Részegen autózott a szentendrei Kálvária úton az a 29 éves férfi, aki elütötte és cserbenhagyta a kisbabáját babakocsiban toló nőt csütörtökön este.

A nyomozás szerint az ittas férfi figyelmetlenségből áttért az úttest szemközti oldalára, ahol a szabályosan haladó kismamát hátulról elütötte. Az ütközés olyan erősen érte az édesanyát, hogy onnan 18 méterre zuhant az úttestre, a babakocsi, benne a két hónapos csecsemővel pedig 17 méterre az útpadkára. Az ittas sofőr megállás és segítségnyújtás nélkül továbbhajtott. Távolabb aztán leállította az autóját, és visszagyalogolt a baleset helyszínére, ahol elvegyült az addigra összegyűlt tömegben.

A cserbenhagyó gázolót a szemtanúk leírása alapján a rendőrök felismerték a bámészkodók között, a 29 éves férfit elfogták, és őrizetbe vették.

Súlyos testi sértést okozó, ittas állapotban elkövetett járművezetés bűntettével és segítségnyújtás elmulasztásának bűntettével gyanúsítják. Az ügyészség álláspontja szerint a gázoló azért hajtott el a baleset helyszínéről, hogy ne vonhassák felelősségre, majd csupán személyes érdeklődésből ment vissza a helyszínre.

A mentősöktől származó információ szerint az elgázolt édesanyát csonttöréssel és agyrázkódással, míg a kisbabát fejsérüléssel szállították kórházba.

Részegen gázolta el a kisbabáját tologató nőt (fotó: Mihádák Zoltán - MTI)
Részegen gázolta el a kisbabáját tologató nőt (fotó: Mihádák Zoltán – MTI)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top