Család

Új cafeteriaelem érkezik januártól

Januártól adómentesen támogathatják a cégek dolgozóikat albérletköltségeik kifizetésében, de ennek szigorú feltételei vannak.

A kormány elsősorban a dolgozók mobilitását szeretné támogatni az új cafeteriaelemmel, aminek a neve is beszédes: mobilitáscélú lakhatási támogatás. A támogatást azok kérhetik, akik

  • legalább heti 36 órás munkaviszonyban vannak,
  • a munkavállaló lakó- és munkahelye között legalább 60 kilométernyi a távolság, vagy tömegközlekedéssel az oda-vissza út több mint három órát vesz igénybe,
  • az igényléskor és előtte 12 hónappal nem volt ingatlan a munkavállalók nevén azon a településen, ahol dolgoznak, sem annak 60 kilométeres körzetében.

A támogatás a munkaviszony létrejöttét követő öt évben adható, összege a mindenkori minimálbérhez kötött, mértéke változó. Az albérletre fordítható lakhatási támogatás összege az első két évben a minimálbér 40 százaléka lehet, míg az ezt követő években már csak huszonöt százalék, az utolsó évben legfeljebb a mindenkori minimálbér tizenöt százaléka adható.

napi.hu

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top