Család

Összedőlt a sok esőtől az ásotthalmi tanya

Az ásotthalmi tanya falai annyira átázhattak az esőben, hogy a ház szerdán hajnalban összedőlt és lakhatatlanná vált. Az áramot kikapcsolták, a lakók pedig azt sem tudják, hová mehetnének.

A tanya hátsó falának egyik fele hajnali négy óra előtt, a másik öt óra tájban dőlt ki. A téglák úgy zuhantak le, hogy a bútorokat is feldöntötték. A tulajdonos, Éva derékkötőben, botra támaszkodva botorkált ki az épület elé. A súlyos gerincgyulladással küszködő asszony reggel öt óra előtt nem sokkal hívta a tűzoltókat, akik két kocsival vonultak a tanyához.

A tűzoltók a tanya körüli erdőből láncfűrésszel vágtak ki négy közepes méretű fát, egyforma hosszúra fűrészelték azokat, majd megtámasztották velük a falat, és aládúcolták a mestergerendát. A közvetlen életveszélyt megszüntették, de az épület lakhatatlanná vált.

Az asszony párja, Gergely már munkába ment, mielőtt a ház összedőlt. Mindketten közmunkából élnek, Éva betegsége miatt éppen táppénzen van.

A 1930-as években épült, rendkívül rossz, elhanyagolt műszaki állapotban lévő nádfedeles vályogház fala az esőtől omolhatott be. Csak idő kérdése, és az egész épület összedől. A balesetben az elektromos szekrény és kábelek is sérültek, ezért az áramszolgáltató szakemberei kikapcsolták az áramot.

Az ásotthalmi tanyagondnok szerdán háromszor járt az összedőlt háznál. Egyeztetett a családsegítővel, a jegyzővel, a polgármesterrel, keresik az átmeneti megoldást. A lehetőségeik ugyanakkor igencsak korlátozottak.

Éva és Gergely egyelőre arra várnak, vajon hová költözhetnek. Hajléktalanszállóra nem akarnak menni, olyan üres tanyát keresnek, ahol meghúzhatják magukat – tudta meg a Délmagyar.

Összedőlt a ház a sok esőtől

Ásotthalom Szegedtől 32 kilométerre, a szerb határ mentén található

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top