Család

Adventi desszertet vontak ki a forgalomból

A terméken nem jelölték a törökmogyoró-tartalmat – amely az arra érzékenyeknél allergiás reakciót válthat ki. A visszavont desszertet visszaveszik a boltokban.

Adventi desszertet vont ki a forgalomból a termék nem jelölt törökmogyoró-tartalma miatt a dm bolthálózat – figyelmeztetett a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih). A dm Kft. saját hatáskörben kivonta a forgalomból a dmBio adventi desszert 140 g terméket. A desszert csomagolásába ugyanis egy másik adventi termék, bio tönkölycsillag került, ami allergén anyagot tartalmaz, és ez a jelölésen nem szerepelt. 

Az érintett tétel az üzletekben már nem található meg, azonban elővigyázatosságból azt kérik, hogy a mogyorófélékre allergiások vagy érzékenyek ellenőrizzék a megvásárolt termékeket, és ha annak minőségmegőrzési ideje 2017. február 2., ne fogyasszák el.

A dm közölte, hogy a termék visszavihető a vásárlás helyére, ahol visszatérítik a vételárát. A termékvisszahívás folyamatát a Nébih ellenőrzi.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top