Család

A kutyád sokkal több dologra emlékszik, mint gondoltad volna

Kiderült, hogy a kutyák rengeteg apróságra emlékeznek, amit teszünk – még akkor is, ha azoknak semmi közük hozzájuk. Hát mennyire jó fejek már!

Nemrégiben mi is beszámoltunk arról a friss kutatásról, ami bebizonyította, hogy a kutyáink rólunk álmodnak – és ha ez nem lenne elég cuki, most kiderült, hogy egy csomó mindent meg is jegyeznek, amit teszünk.

A kutyád sokkal több dologra emlékszik, mint gondoltad volna

Az egyébként Magyarországon dolgozó, állat-viselkedéstannal foglalkozó Claudia Fugazza jött rá erre, méghozzá úgy, hogy kutyákat egyszerű, de szokatlan feladatokra próbált tanítani – olyasmikre, hogy tegyék a kezüket a székre, vagy érjenek hozzá egy esernyőhöz. Ezt pedig úgy akarta elérni, hogy egyszerűen megmutatta az állatoknak az egyes feladatok végrehajtását.

A kutyák nem sokkal később képesek volták felidézni és imitálni a bemutatott mozdulatokat, annak ellenére, hogy azok nem jártak számukra semmilyen eredménnyel, nem kaptak értük jutalomfalatot vagy sétálást.

A kutatók szerint ebből arra lehet következtetni, hogy a kutyák egyszerűen megfigyelik és megjegyzik mozdulatainkat – csak úgy. Mert ennyire tüneményesek!

Metro

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top