Család

Mégsem éheznek a Nagyatádon rekedt olasz cirkusz állatai

Nagyatádon rekedt egy olasz cirkusz, a társulatot és a cirkuszi állatokat a helyiek összefogásával segítik hozzájutni a mindennapi szükségleteikhez.

A Somogyi Hírlap online kiadása szerint a cirkuszosoknak a róluk szóló híreknek köszönhetően már egyre többen adakoznak, és szerencsére az állatok számára is jut megfelelő táplálék.

Egy helyi vállalkozó a környékbeli vendéglátósokkal együttműködve megszervezte, hogy Nagyatádon a társulat tagjai meleg ételt is kapjanak. Az állatokat állatorvos vizsgálta meg és mindenkit megnyugtatott, hogy az állapotuk kielégítő, éhezés nyomait nem látni rajtuk.

A korábbi beszámolóknak köszönhetően sokan ajánlottak fel adományt vagy élelmiszert a cirkusznak, Budapestről például több mázsa pulykahúst küldtek az állatoknak, de egy helyi állatmentő alapítvány is jelentős mennyiségű csirkefarhátat küldött a társulatnak.

Képünk illusztráció (Fotó: Andersen Dávid)
Képünk illusztráció (Fotó: Andersen Dávid)

A családi vállalkozásként működő cirkuszosok elmondták, hogy jelenleg nem hagyhatják el a telephelyüket, mivel az autójuk műszakija lejárt, ezért nem tudnak táplálékot vásárolni az állataiknak, ezért nagyon örülnek a takarmány-sárgarépának és káposztának is. Mint a dunántúli lap közölte, az olasz cirkusz várhatóan a közelgő napokban tovább tud majd utazni.

A társulat tagjai azt is kérték, hogy ne látogassák őket, annak ellenére, hogy négy kisoroszlán is van velük, ugyanis a kis állatok egy lakókocsiban élnek, a családdal együtt, ahol rajtuk kívül két csecsemő is tartózkodik.

Az olasz cirkuszosok nagyon hálásak a magyar embereknek, és köszönetüket fejezték ki az önzetlen segítségnyújtásért.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top