Család

Donald Trump lánya lehet az igazi first lady

Mivel a megválasztott elnök felesége inkább New York-i lakásukban szeretne maradni, amíg közös gyerekük befejezi az iskolát, egyre valószínűbbnek tűnik, hogy az ingatlanmogul lánya töltheti be a first lady szerepét.

Az Ivanka Trump lehetséges pozíciójáról szóló hír szerdán röppent fel, amikor a CNN munkatársa, Sara Murray jelentette, hogy a 35 éves Trump-lány saját irodát kaphat a Fehér Ház keleti szárnyában, ahol hagyományosan a first lady dolgozószobája található. Itt van Michelle Obama irodája is.

Donald Trump felesége, a szlovén származású Melania korábban bejelentette, hogy legalább addig New Yorkban tervez maradni, amíg közös fiuk, a tízéves Barron be nem fejezi a mostani tanévet.
Ivanka Trump eddigi megnyilvánulásai is mind arra utalnak, hogy jelentősebb szerepre készül apja kabinetjében vagy amellett, afféle elnöki tanácsadóként. Már korábban is megjelent olyan egyeztetéseken, ahol apja kormányának lehetséges tagjait válogatta, illetve jelen volt akkor is, amikor Donald Trump Abe Shinzo japán miniszterelnökkel találkozott. Néhány hete pedig a korábbi alelnökkel és elnökjelölttel, Al Gore-ral tárgyalt a Trump Towerben. A téma természetesen a környezetvédelem volt, sajtóértesülések szerint ugyanis Ivanka számára a globális felmelegedés – amit apja kitalációnak, illetve a kínai kormány ármánykodásának nevezett – kulcsfontosságú téma.

Ivanka már a kampány során megmutatta, hogyan tudja segíteni apja kormányzását
Ivanka már a kampány során megmutatta, hogyan tudja segíteni apja kormányzását

Trump korábban maga is azt mondta, hogy szeretné, ha Ivankának és férjének, Jared Kushnernek nagyobb szerep jutna a kabinetben. “Ivanka számára nagyon fontosak a nők problémái és a gyerekek iránti gondoskodás – mondta néhány napja az USA leendő 45. elnöke. – Senki sem csinálná jobban, mint ő.”

A New York Times egyik cikkében arra hívta fel a figyelmet, hogy apjához hasonlóan Ivanka Trump is egyre inkább eltávolodik a család üzleti ügyeitől, ami szintén arra utalhat, hogy komolyabb szerepre készül a leendő Trump-kormány környékén.

Melania Trump nem kér a Fehér Házból, Ivanka jöhet helyette
Melania Trump nem kér a Fehér Házból, Ivanka jöhet helyette

A megválasztott elnök szóvivője, Hope Hicks cáfolta az értesülést, azonban szó szerint csak annyit mondott, hogy még nem született döntés Ivanka leendő szerepéről.

Bár sokak számára furcsán hangzik, nem Ivanka Trump lenne az első elnöklány, aki betölti a first lady szerepét. Thomas Jefferson és Harry S. Truman is saját lányát nevezte ki erre a posztra, míg a megözvegyült Andrew Jackson elnök unokahúga, Emily Donelson töltötte be ezt a szerepet. Ilyen esetekben a pozíció neve first lady helyett White House Hostess.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top