Család

Egy kutya mentette meg a fuldokló nő életét

Ösztönösen cselekedett a négylábú.

 

Megmentette a fuldokló nő életét a kutyaA 61 éves Lesley Hailwood egyik este kibontott egy doboz csokoládét, ám az első darabot félrenyelte, és sehogy sem tudott szabadulni tőle, fuldokolni kezdett. Szerencséjére nem volt teljesen egyedül, ugyanis a kiképzése idején ő vigyáz a 17 hónapos, vakvezető kutyának tanuló Nellre.

“Visszamentem az étkezőből a nappaliba, ahol Nell még mindig mélyen aludt. Ott álltam, háttal neki, a kanapéval szemben. Ekkor kezdtem pánikba esni, mert nem kaptam levegőt – mesélte Lesley a Daily Mail riportjában. – Nyilván meghallott engem, felpattant, elszaladt mellettem és felugrott a kanapéra – amit általában nem tesz –, rám nézett, két lábra állt, a két mellső mancsát a mellkasomra tette, majd meglökött, ettől pedig kiszabadult a csokoládé.”

A kiképzés során a leendő vakvezető kutyák megtanulnak fizikailag hatni az emberre, például megállítani a gazdájukat, mielőtt az lelépne a járdáról. Ám az, hogy miképp segíthetnek egy fuldoklón, nem része a képzésnek, így a kutyus vélhetőleg ösztönösen cselekedett.

“Inkább bele sem gondolok, hogy mi történhetett volna, ha Nell nincs ott. A csokoládé talán magától is kiszabadult volna, de az is lehet, hogy nem. Egy darabig ledöbbenve ültem ott, de amikor felfogtam, hogy mit is tett értem, kapott egy nagy ölelést” – mondta az asszony, aki legszívesebben megtartaná Nellt, ám nem teheti, hiszen a négylábú a kiképzés után egy rászorulóhoz kerül majd. Ám örökre különleges marad Lesley számára is.   

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top