Család

2017-ben is emelik a kétgyerekesek családi adókedvezményét

Jó hírt jelentettek be a kétgyermekes családok számára. 2017-ben ismét emelik az igénybe vehető adókedvezmény mértékét. Még egy jó hír, hogy az alanyi jogon járó családi pótlékot, a gyes és a gyermeknevelési támogatás januárra esedékes összegét még karácsony előtt megkapják az érintett családok.

A kormány 2015-ben döntött arról, hogy 2019-ig a duplájára emelik a két gyermeket nevelők családi adókedvezményét. Az akkori húszezer forintos kedvezményt részletekben emelik negyvenezer forintra. Ennek alapján 2017-ben már havi 30 ezer forintos adókedvezménnyel számolhatnak a kétgyermekes családok.

Az egy és a három vagy több gyermeket nevelők esetében a korábban megállapított kedvezmények nem változnak. Az egy gyermeket nevelő családok továbbra is havi 10 ezer forint, míg a három- vagy többgyermekesek gyermekenként 33 ezer forint kedvezményt érvényesíthetnek.

A 2017 januárjában esedékes alanyi jogon járó családtámogatások, mint a családi pótlék, a gyermekgondozási segély és gyermeknevelési támogatás kifizetését előrehozták, így a családok azokat még idén, karácsony előtt megkapják.

A posta december 19-én, hétfőn kezdi meg a családtámogatások kifizetését azoknak, akik a lakcímükre kérték a folyósítást. Akik pedig bankszámlájukra igényelték a támogatás összegét, azok részére december 21–23. között utalják azt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top