Család

Lenyúlta a pénzt, ugrott a beígért szilveszteri bulizás

A gyöngyösi férfi nagyszabású szilveszteri bulisorozatot hirdetett 2014-ben, aztán a jegyek eladásából származó bevétellel egyszerűen lelépett. Szilveszter napján az interneten tette közzé, hogy a rossz időjárásra való tekintettel a bulik elmaradnak, így a partizni vágyók hoppon maradtak. A csalással vádolt férfit börtönre is büntethetik.

A rossz anyagi körülmények között élő férfi a jegyek eladásából származó bevételt magára költötte, a beígért bulikat pedig szilveszter napján az interneten a szélsőséges időjárásra hivatkozva lemondta. A meteorológia aznapra ugyan hűvös, de napos és viszonylag száraz időt jósolt, szóval az időjárást csöppet sem okolhatta volna.

A Gyöngyösi Járási Ügyészség vádirata szerint a férfi 2014 márciusában budapesti székhellyel alapította meg reklámügynökségét, amelyet egy személyben irányított. 2014 késő őszétől különböző weboldalakon “Szilveszterezz velünk! BUÉK 2015 – országos rendezvénysorozat” elnevezéssel ötven különböző helyszínre belépődíjas szilveszteri bulikat hirdetett meg, amelyekre az ország minden részéből jelentkeztek az érdeklődők.

A jegyek ára fejenként közel 9 ezer forint volt, de akadt olyan megrendelő is, aki több mint 200 ezer forintot fizetett előre a majdani vidám mulatság reményében.

A férfi egyetlen bulit sem szervezett meg, sőt a jegybevételt magára költötte, miközben az általa küldött elektronikus számlán arra figyelmeztette vásárlóit, őrizzék meg a bizonylatot, mert “ezt kell majd bemutatni a rendezvénysátor bejáratánál”.

Az ügyészég 15 rendbeli kisebb kárt okozó és 84 rendbeli, a szabálysértési értékhatárt meg nem haladó kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalás vétségével vádolja a gyöngyösi férfit. Indítványában végrehajtandó börtönbüntetést és pénzbírság kiszabását kéri a bíróságtól.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top