Család

Mi történik, ha nem szexelsz többet?

A szex bizony az egészséges élet része. Mi történik, ha mégsem gyakoroljuk többet?

Szakítás, rengeteg munka, utazás, ezek mind olyan okok lehet, amelyek miatt akkor sem szeretkezünk, ha van partnerünk. De vigyázz, mert komoly egészségügyi következményei lehetnek a szexmentes életnek.

Mi történik, ha nem szexelsz többet?

Ezek mind fenyegetnek, ha hosszabb ideig nem szeretkezel

Szorongás alakulhat ki nálad
Ha a szexmentes időszak tovább tart, mint két hét, akkor – tudományos kutatások szerint – nagyobb eséllyel alakulhat ki szorongásos kórkép.

Növeli a prosztatarák kockázatát
Azok a férfiaknál, akik nem élnek szexuális életet, egy amerikai kutatás szerint, 20 százalékkal növekszik a prosztatarák kialakulásának kockázata.

Megbetegedhetsz
A szexmentes időszak rombolja az immunrendszert, ezért nagyobb eséllyel kaphatsz el olyan betegségeket, mint az influenza vagy a megfázás.

Tönkreteheti a kapcsolatod
Ha a párok között nem működik a szexualitás, az általában a közös életük végét jelentheti. Csökken a bizalom, a közelség és a boldogság. Ha ilyet veszel észre magatokon, jobb, ha igyekeztek megjavítani a kapcsolatot, ha nem szeretnétek végleg elválni egymástól.

Merevedési panaszokhoz vezethet
Azoknál a férfiaknál, akik hosszú időn át nem élnek szexuális életet, könnyebben alakulnak ki merevedési vagy egyéb szexuális zavarok.

Olvass tovább szexuális témákban!

Prevention

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top