Család

Két évig jár a fiatal házasok adókedvezménye

A fiatal házasoknak járó adókedvezmény akkor is jár két évig, ha a házaspárnak közben gyermeke fogan, és a családi adókedvezményt is igénybe veszik.

A fiatal házasokat két évig igénybe vehető adókedvezménnyel támogatja az állam, amely összesen 120 ezer forint megtakarítást jelent.

Novák Katalin az Emberi Erőforrások Minisztériumának család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkára közölte: az adókedvezmény két évig jár, függetlenül attól, hogy mikor fogan meg az első gyermek. Ha pedig gyermeket vállalnak, a fogantatás utáni 91. naptól igénybe vehető az első gyermek után járó családi adókedvezmény, így a két lehetőséggel együtt összesen 15 ezer forint megtakarítás érhető el havonta.

Az államtitkár elmondta: eddig összesen 23 ezer házaspár élt az adókedvezmény lehetőségével, és ez a szám folyamatosan emelkedik. A cél a fiatalok figyelmének felhívása a lehetőségre, hogy mindenki, akinek jár, érvényesíteni tudja a kedvezményt – közölte.

Az adókedvezményt a kétéves időtartamra visszamenőleges hatállyal vezették be, vagyis azok vehetik igénybe, akik 2014. december 31. után kötötték első házasságukat. Arra is kitért, hogy nem kell mindkét munkáltatónak igazolnia, hogy a házaspár melyik tagja veszi igénybe az adókedvezményt, elég, ha az egyik fél munkáltatója igazolja.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top