Család

Óvodások kötöttek házasságot Lakitelken

Nem csalás, nem ámítás. Valóban óvodások kötöttek egymással házasságot Lakitelken. És hogy mégis hogyan zajlott ez a különleges esküvői szertartás? Cikkünkből minden részlet kiderül.

A lakitelki Szivárvány Óvoda Katica csoportjának óvodásai bejelentkeztek a polgármesteri hivatalba, hogy megnézzék a házasságkötő termet. Tóth-Aradi Mónika anyakönyvvezető pedig úgy gondolta, ha már itt vannak az ovisok, akkor ha a gyerekek is úgy akarják, “kössenek házasságot”.

Olgi és Gizi óvónéni megkérdezte a gyerekeket, ki szeretne menyasszony, vőlegény, tanú és szülő lenni. Mondanunk sem kell, azonnal akadt bátor jelentkező valamennyi szerepre. Aztán máris kezdődhetett az esküvői szertartás.

Az ifjú pár, Villő és Tibor ugyanarra a zenére vonultak be, mint a felnőttek. Leültek a számukra kijelölt székekre, mellettük a tanúk foglaltak helyet. Az anyakönyvvezető elmondta az ilyenkor szokásos beszédet, és arra kérte az óvodásokat, húzzák egymás ujjára a gyűrűt. Időközben ugyanis azt is kerítettek.

via GIPHY

A gyűrűhúzás után következett a puszi, majd alá kellett írni a jegyzőkönyvet, vagyis a gyerekek az óvodai jelüket rajzolták a megfelelő rubrikába. Aztán persze a koccintás sem maradhatott el. Pezsgő helyett ezúttal üdítővel és édességgel kínálták a gyerekeket  tudta meg a Baon.hu.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top