Család

Miért visznek egy beteg gyereket óvodába?

Terjed az influenzavírus, Szegeden egy hányós-hasmenős betegség is jelen van a gyerekek között, mégsem minden beteg óvodás gyógyul otthon.

A Délmagyar cikke szerint egyes esetekben fontosabb a munkahely megtartása, mint a gyerek egészsége, máskülönben nem fordulhatna elő, hogy egy szülő óvodába küldi beteg gyermekét.

A lapnak nyilatkozó szülő, Anita szerint előfordult, hogy az ő óvodájukba olyan bárányhimlős gyereket is vittek már be, akinek a leszáradó kiütései akkor kezdtek lepotyogni, de volt orvosi igazolása, hogy mehet. Aztán lett még egy kiütéses a csoportban, ahol már decemberben kezdődött a bárányhimlőjárvány. A szülő ebben az esetben azt állította, hogy csak a meleg ruha miatt lett pöttyös a gyerek tetőtől talpig, végül erről orvosi papírt is hozott.

via GIPHY

Anita egyébként két hete a nagyszülők felügyelete alatt, otthon tartja gyerekét, aki egészséges, de nagyon sok társa betegen van az oviban.

A lap által megkérdezett óvodavezető szerint, ha valamelyik gyereken jelentkeznek a tünetek, az óvónők szólnak, hogy vigyék haza. “A szülők többsége ilyen esetekben megértő és együttműködő, vannak azonban olyanok, akik nem értenek egyet azzal, hogy a gyereküknek otthon lenne a helye, és megpróbálják meggyőzni az óvónőket, hogy nincs semmi baja” – mondja a vezető.

A tagóvoda-vezető elmesélte, előfordulnak olyan esetek is, amikor a szülők gyógyszerrel felszerelkezve érkeznek – antibiotikumos orrcseppet, receptköteles fájdalomcsillapítót is hoztak már be. Erre azonban nincs lehetőség: az óvónők nem adhatnak be semmiféle készítményt, ezt a házirend is jó ideje rögzíti.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top