Család

106 évesen halt meg a náci propagandafőnök titkárnője

106 évesen meghalt a náci vezetés belső köreinek egyik utolsó túlélője. Brünhilde Pomsel, Joseph Göbbels propagandaminiszter egykori titkárnőjeként dolgozott.

106. születésnapját még megérte január 11-én. Tizenhat nappal később, január 27-én pénteken álmában meghalt Brünhilde Pomsel. Az idős asszony egykoron Joseph Göbbels náci propagandaminiszter titkárnőjeként dolgozott, a náci vezetés belső köreinek egyik utolsó túlélője volt. Müncheni otthonában érte a kegyes halál.

Brünhilde Pomsel 1942-től három éven át dolgozott a propagandaminiszternek. Nem sokan ismerték, míg egy német napilap 2011-ben interjút nem közölt vele. Tavaly Christian Krönes forgatott róla dokumentumfilmet A German Life címmel. Ebben az egykori titkárnő elmondta, milyen volt dolgozni a hitleri ideológia terjesztéséért felelős ember mellett.

Krönes azt mondta az AP-nek, hogy agg kora ellenére Pomselnek tiszta volt a tudata, amikor január 11-én, a születésnapján utoljára beszéltek.

A náci propagandaminiszter titkárnője volt

Meghalt a 106 éves Brünhilde Pomsel

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top