Család

Ilyen, amikor egy 500 tagú család áll össze egy fotó erejéig

A világ legnagyobb családi fotójához, amiről még így is hiányzik nagyjából 1500 ember, az ügyes kezű fotóson kívül egy drónra is szükség volt.

Az aprócska kínai falu, Shishe lakói a közelmúltban nem mindennapi eseménynek lehettek tanúi: az idei holdújév alkalmából, mikor az országban mindenhol összegyűlnek a családok, hogy egy közös vacsorával ünnepeljék az új évet, a falu legrégebbi lakói, a Ren család tagjai több mint 500 családtagot trombitált össze.

Zhang Ren, a család egyik tagja, a BBC brit hírcsatornának elmondta, családja, amelynek neve kínaiul “újraegyesülést” jelent, Shishe egyik legnagyobb múlttal büszkélkedő családja. A férfi elárulta, a Renek története majd 900 évvel ezelőttig nyúlik vissza, és ha hinni lehet a “vének” által készített családfának, mostanra több mint 2000 élő leszármazottal büszkélkedhet.

Ilyen, amikor egy 500 fős család áll össze egy fotó erejéig

A családi találkozóra végül a 2000 családtagnak csupán a negyede, 500 jött el, ám még ez a szám is komoly gondot okozott a fotósnak, akit a családfő kért fel arra, hogy örökítse meg a nem mindennapi családi találkozót. Zhang Liangzong, profi fotós a BBC-nek azt mondta, ahhoz, hogy a komplett családot megörökíthesse, különleges helyszínt kellett találnia.

Liangzong választása a Shishe közelében lévő bazaltformációra esett, ott gyűjtötte egybe az 500 fős Ren családot, hogy aztán egy drón segítségével elkészítse a világ legnagyobb családi fotóját. Íme:

Ilyen, amikor egy 500 fős család áll össze egy fotó erejéig

Olvass még többet családi fotókról az NLCafé oldalán: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top