Család

Kvíz: követed a szüleid példáját a gyereknevelésben?

Akinek szerencséje van és szép gyerekkora volt, az valószínűleg igyekszik a gyereknevelésben a szülei által kitaposott úton járni. De nem mindenki van ilyen idilli helyzetben.

Nem szívesen emlékszem vissza a gyerekkoromra, sok sírással, traumával terhes időszak volt, ami egy alkoholista anya mellett nem meglepő. Sajnos gyorsan fel kellett nőnöm, hiába volt ott oltalmazó mentsvárként sokáig a nevelőapám, minden szörnyűségtől ő sem tudott megvédeni. Aztán egyszer csak fordult a kocka, anyám erőt vett magán, és egyik napról a másikra leszámolt minden káros szenvedélyével – segítség nélkül. Nagyon makacs asszony volt, és ebben az esetben ez a tulajdonsága nagyon jól jött. Attól kezdve teljesen megváltozott a kapcsolatunk, természetesen pozitív irányba, de a pokoli gyerekkor emlékeit ez a fordulat sem tudta kitörölni. Így aztán nincs előttem jó minta gyereknevelés tekintetében, nem véletlen, hogy elég nehezen szánom rá magam a családalapításra. Egy dolgot viszont akaratukon kívül jól csináltak anyámék: megtanítottak arra, hogy legyek önálló, és ne függjek senkitől. Jó lenne, ha valahogy ezt majd én is át tudnám adni a gyerekeimnek.

Ha kitöltöd a most következő kvízt, megtudod, hogy te milyen mértékben követed a szüleid elveit a gyereknevelésben.

 

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top