Család

Vidéki lakáshoz juthatnak a fiatalok

A fiatalok vidéki lakáshoz jutását segíti egy vadonatúj pályázat, az Esély Otthon. A pályázat révén kettő- és harmincezer közti lélekszámú településekre lehet költözni.

A fiatalok vidéken maradását, illetve vidékre költözését támogató pályázatot indít az Emberi Erőforrások Minisztériuma Esély Otthon elnevezéssel. A felhívásra a 3 ezer és 20 ezer lakossal bíró települések önkormányzatai pályázhatnak 2017. március 6-tól két éven át.

A pályázat feltétele még az is, hogy az adott településen a 18–35 év közötti korosztály száma csökkenő tendenciát mutasson. Országszerte egyébként 294 ilyen települést tartanak nyilván.

Az Esély Otthon pályázattal a fiatalokat szeretnék vidékre csábítani, illetve az ott élőket ott tartani. A vadonatúj pályázat célja, hogy növeljék a vidék népességmegtartó erejét és versenyképességét, és erősödhessenek a helyi települési közösségek.

A vállalkozó kedvű önkormányzatoknak a támogatás elnyerése fejében vállalniuk kell, hogy segítik a fiatalok helyben maradását, feltérképezik és koordinálják a helyi munkaerő-piaci igényeket, lehetőségeket, és támogatják a településen élő vagy oda költöző fiatalok kedvezményes lakáshoz jutását.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top