Család

Több mint 10 évig tett úgy, mintha értelmi fogyatékos lenne

Egészen döbbenetes, hogy több mint tíz éven át játszotta el egy férfi, hogy értelmi fogyatékos. A csalással hatalmas mennyiségű szociális támogatáshoz jutott.

A 49 éves szlovák és szlovén kettős állampolgárságú asszony, Vlasta Bandova 1998-ban költözött két fiával Svédországba. Az anya Malmőben szociális támogatást kérvényezett az akkor 15 éves idősebbik gyermeke után. Az igényléshez a szükséges orvosi engedélyeket, igazolásokat is beszerezték.

Mint kiderült, a család 2006 és 2015 között 9 millió svéd korona (nagyjából 297 millió forint) összegű szociális ellátást vett fel. A csalásra 2012-ben egy rendőrségi feljelentést követően derült fény, ennek ellenére az ellátás folyósítását csak 2015-ben szüntette be a helyi hivatal.

A most 32 éves idősebb testvér a bíróság előtt elismerte, hogy több mint tíz éven át értelmi fogyatékosnak adta ki magát, a csalást ugyanakkor tagadta. Azt állította, arra egy ismeretlen személy kényszerítette.

A malmői bíróság a férfit két év börtönre ítélte. Az anyát és a fiatalabb, most 30 éves testvér büntetését 3 év börtönben határozták meg. Mindketten tagadták bűnösségüket.

(Local)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top