nlc.hu
Család
Több mint 10 évig tett úgy, mintha értelmi fogyatékos lenne

Több mint 10 évig tett úgy, mintha értelmi fogyatékos lenne

Egészen döbbenetes, hogy több mint tíz éven át játszotta el egy férfi, hogy értelmi fogyatékos. A csalással hatalmas mennyiségű szociális támogatáshoz jutott.

A 49 éves szlovák és szlovén kettős állampolgárságú asszony, Vlasta Bandova 1998-ban költözött két fiával Svédországba. Az anya Malmőben szociális támogatást kérvényezett az akkor 15 éves idősebbik gyermeke után. Az igényléshez a szükséges orvosi engedélyeket, igazolásokat is beszerezték.

Mint kiderült, a család 2006 és 2015 között 9 millió svéd korona (nagyjából 297 millió forint) összegű szociális ellátást vett fel. A csalásra 2012-ben egy rendőrségi feljelentést követően derült fény, ennek ellenére az ellátás folyósítását csak 2015-ben szüntette be a helyi hivatal.

A most 32 éves idősebb testvér a bíróság előtt elismerte, hogy több mint tíz éven át értelmi fogyatékosnak adta ki magát, a csalást ugyanakkor tagadta. Azt állította, arra egy ismeretlen személy kényszerítette.

A malmői bíróság a férfit két év börtönre ítélte. Az anyát és a fiatalabb, most 30 éves testvér büntetését 3 év börtönben határozták meg. Mindketten tagadták bűnösségüket.

(Local)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top