Család

Videó: Így reagált a súlyosan beteg ötéves, mikor megtudta, hogy végre új szívet kap

Több mint húsz műtéten van már túl Ari, pedig még csak ötéves múlt. Bő négy hónapja volt már a kisfiú kórházban, mikor kiderült, hogy találtak neki donor szívet. A szülei videóra vették a pillanatot, mikor elmondták neki a jó hírt.

Ari Schultz még csak öt évet élt, de több időt töltött már kórházban mint mások egy élet alatt. Terhessége 18. hetében járt az édesanyja, amikor kiderült, hogy a kisfiúnak nagy baj van a szívével: kritikus aortaszűkülete van, s ha nem műtik meg, az életkilátásai igen csekélyek. Szülei, Mike és Erica beleegyeztek, hogy méhen belüli operációt végezzenek el a kisfiún. És végeztek is, méghozzá összesen kettőt. Ezzel Ari világrekorder lett – ő a világon az első ember, akin két sikeres szívműtétet hajtottak végre, még mielőtt világra jött volna.

És a születése óta eltelt évek során Ari bebizonyította, hogy nagyon kemény fából faragták. Bár az orvosok sosem kecsegtették sok jóval a családot, a gyerek élni akart. Húsznál is több műtéten van már túl, a négy szívbillentyűjéből hármat ki kellett cserélni.

Most éppen bő négy hónapja van kórházban Ari, pangásos szívelégtelenség miatt. Ez azt jelenti, hogy a szíve nem tudja kellő erővel pumpálni a testében áramló vért, ezért az a végtagjaiban és a belső szerveiben pang. Folyamatos orvosi megfigyelésre és támogatásra van ahhoz szükség, hogy a fiú szíve ellása a dolgát. A gyerek problémáira az optimális megoldás a szívátültetés, azonban a donorra való várakozás alaposan próbára tette a kis harcos türelmét.

A napokban aztán megérkezett a várva várt hír Ari szüleihez: megvan a donor szív, amilyen gyorsan csak lehet, meg is operálják a fiút. És a szülők úgy döntöttek, megörökítik azt a pillanatot, amikor elmondják a nagy újságot a gyereknek.

Ariról tudni kell, hogy nagy sportrajongó – kedvence a baseball, és a Boston Red Socks lelkes szurkolója. Ezt megragadva indítja a történetet az apukája.

“Szeretsz Baseball meccsre járni, igaz? Örülnél, ha kimennénk egy Red Socks-meccsre ebben a szezonban?”

“Igeeeen!”

“Nos, beszéltem a doktor bácsival pár perccel ezelőtt. Tudod, hogy régóta keresnek már neked új szívet. És az a helyzet, hogy most találtak egyet, ami tökéletesnek tűnik.”

“Tényleg találtak?” – kérdez vissza a kisfiú, és egészen megható, ahogy az őszinte, gyermeki öröm szétterül az arcán. Nézzétek meg a videót. Angol nyelvtudás nélkül is nagyon megindító. Látszik, ahogy érzelmek egész arzenálja cikázik végig a gyerek arcán a félelemtől a reménykedésen át az önfeledt boldogságig, mikor megtudja, hogy végre itt a nagy lehetőség egy sokkal könnyebb életre – amitől azonban még egy elég félelmetes operáció választja el.

 

A jó hír, hogy Ari azóta túl van a műtéten, a héten már ki is engedték az intenzív osztályról. Az új szíve teszi a dolgát, ahogy kell. És remélhetőleg ez így marad még nagyon sokáig.

 via

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top