nlc.hu
Család
Többgyerekes családokat vertek át

Többgyerekes családokat vertek át

Az encsi szocpoltámogatás csalói összesen 600 millió forintot csaltak el. Olyan családokat vettek rá az építési kedvezmény igénylésére, akik egyébként nem voltak jogosultak a támogatásra.

Többgyerekes családok nevében igényeltek szocpol támogatást csalók Encs környékén, Borsodban – számolt be a Tények. A csalók olyan családokat vettek rá az építési kedvezmény igénylésére, akik egyébként nem voltak jogosultak a támogatásra. A családok többsége soha nem is akart beköltözni ezekbe a házakba, a szocpol igénylésért cserébe pár százezer forintot kaptak az építtetőktől.

A 82 vádlottból nyolcvanegyet 1 és 4 év közötti börtönbüntetésre ítélt a miskolci bíróság, a vádlottak többségét költségvetési csalás miatt ítélték el.

Az encsi szocpoltámogatás csalói összesen 600 millió forintot csaltak el. A csalásban szinte mindenki benne volt, akinek köze volt az építési segélyekhez. Csaltak az építtetők, a kivitelezők, a műszaki ellenőrök és a Polgármesteri Hivatal építésügyi hatósági ügyintézői. Az építési vállalkozók a támogatásból minél kevesebb költséggel silány minőségben, alacsony készültségi fokig építették fel a házakat Encsen és környékén. Volt olyan ház, ahol sem víz, sem áram nem volt bevezetve.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top