Család

Twitteren okít boldogságból a buddhista szerzetes

A 43 éves Haemin Sunim szerzetes lélekemelő tweetek formájában szórja ránk a buddhista bölcsességet.

Haemin Sunim buddhista szerzetes írt már könyvet, vezet csoportterápiát és szervez ifjúsági programokat is, de bölcsességei bárki számára hozzáférhetőek, aki regisztrál Twitteren.

Twitteren okít boldogságból a buddhista szerzetes

A 43 éves szerzetes azt mondja, fekszik neki a közösségi média tömörsége, ami nem is meglepő, ha egy-egy tweetre úgy gondolunk, mint modern haikura. Sunim például ilyesmiket oszt meg követőivel az oldalon:

“A hiba, amit másban rögtön észreveszel, lehet, hogy valójában benned van. Ha nem így lenne, nem vetted volna észre olyan gyorsan.”

Vagy:

“Ha szeretnéd eloszlatni a gondolataidat beárnyékoló fellegeket, elmédet tarts a jelenben a mély légzés kellemes érzésének segítségével.”

És:

“Az élet a hibáinkon keresztül tanít minket. Ha ezeket a leckéket alázattal és hálával fogadjuk, a lehető legtöbbet fejlődhetünk általuk.”

A buddhista mester szerint ezekkel a rövid, magvas tweetekkel könnyeben utat találhat a tanítás a modern kor információáradatában, ráadásul szerinte a fiatalokat is könnyebben meg lehet fogni ezekkel az egyszerű, de fontos szövegekkel. Sunimnak egyébként több mint egymillió követője van Twitteren, szóval úgy tűnik, működik az egyperces buddhizmus.

 

Metro

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top