Család

Petíció indult a szexuális felvilágosító kifestőkönyv ellen

Több mint tízezren aláírták már a petíciót.

Mi is beszámoltunk arról, hogy nemrégiben egy elsősöknek szóló, szexuális felvilágosító kifestőkönyv jelent meg durva rajzokkal: miközben a szeretkező szülőket színezgetik a gyerekek, addig enyhén szólva is meghökkentő magyarázatokat kapnak arról, hogyan is szeretkezik apu és anyu.

A kiadvány ellen petíció indult egy online petíciós oldalon – szúrta ki a Klubrádió.

Petíció indult a szexuális felvilágosító kifestőkönyv ellen
Kép az angol nyelvű kiadásból

Meggyőződésünk szerint a 6-7 éves gyermekeknek nem szükséges teljes részleteiben, a szexuális aktust bemutató képi elemek segítségével megismerni a felnőttek szexualitását, sőt ezek kifejezetten káros hatással is lehetnek rájuk! A Regnobooks Kiadó félrevezeti az óvatlan szülőket, mivel a füzetet 1. osztályosoknak szólóként állítja be, továbbá a címlapon sem utal a benne fellelhető képekre, ott csak egy gólyát ábrázol. Arra kérjük a Kiadót, hogy vonja be a gyermekeket veszélyeztethető kiadványt, az Üzletláncok vezetőit pedig arra, hogy ne árusítsák a színezőt üzleteikben! – írják a  petícióban.

A petíciót már több mint tízezren írták alá, a cél a húszezer aláírás.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top