Család

Rendkívüli dolgot tettek a rendőrök a 81 éves, demenciában szenvedő néniért

Az idős asszony szokásos délutáni sétája közben tévedt el, miután úgy döntött, ahelyett, hogy hazamenne, jár egyet a városban. Előrehaladott demenciája miatt a lánya azonnal segítséget kért.

“Anyám minden egyes délután sétál. Ragaszkodik hozzá. Ha esik, ha fúj, ő felöltözik és elsétál a kertünk végébe, aztán visszafordul és hazajön. Nem küzdök a dolog ellen, mert jót tesz neki a mozgás” – nyilatkozta az idős asszony lánya, Roberta, majd hozzátette, aznap az lett számára gyanús, hogy édesanyja fél óra után sem jött haza, ahogy szokott.

“Azonnal értesítettem a rendőröket, mert biztos voltam benne, hogy eltévedt” – mondta Roberta, aki beszélt arról is, hogy idős édesanyja előrehaladott demenciában szenved. Szerencsére a rendőrök azonnal a keresésére indultak, ahogy az a Charles megyei rendőrkapitányság Facebook-oldaláról kiderült, az asszony keresésére öt járőr és egy rendőrkutya indult. A nénit 40 perccel később találták meg az erdőben.

Rendkívüli dolgot tettek a rendőrök a 81 éves, demenciában szenvedő néniért

“Nem akartunk ráijeszteni, ezért mikor rákérdezett, mi is sétálunk-e a jó időben, igennel válaszoltunk” – ezt már a keresést vezető rendőrtiszt, Morrison nyilatkozta, aki hozzátette, ezután úgy tettek, mintha csak elkísérnék az idős asszonyt a délutáni sétáján, miközben észrevétlenül hazavezették őt. “A végén elismerte, hogy eltévedt, és hogy nagyon örül, hogy összefutottunk vele és elkísértük őt egy darabon”írta a rendőr.

Olvass még többet a rendőrökről az NLCafé oldalán: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top