Család

Orvosi műhiba miatt halva született egy egészséges anya gyereke

Fogadott orvosa szabadságon volt, a császármetszést pedig nem hajtották időben végre. Ügyvédhez fordult az anya, akinek fia halva született, és a gyereket csupán egy óra elteltével – és ennek következtében súlyos agykárosodással – tudták visszahozni az életbe.

Egészségesen ment be a kórházba egy kismama, mégis holtan hozta világra gyerekét. Kovács Lívia a Tényeknek beszélt arról, hogy szerinte mi is történt a szülőszobában. 

Felidézi, hogy amikor beértek a kórházba, kiderült, hogy a fogadott orvosa nincs bent, ő pedig nem akarta elfogadni a hozzá beküldött ügyeletest, mivel nem ismerte őt. Mindez azután történt, hogy Lívia már a szülőszobán volt, és burkot is repesztettek nála, hiszen úgy tűnt, hogy megindulhat a szülés, és reggelre már a kezében fogja tartani Lórándot. 

 Az ügyeletes visszautasítását követően azonban lelassultak az események, az anya elmondása szerint hajnalban és másnap délelőtt sem nézett rá szinte senki. “Olyan 11 óra körül jelent meg két orvos, és akkor megállapították, hogy fájásgyengeség és egyenes állás miatt meg kell császározni” – mondta Lívia. 

 Ekkor azonban már késő volt, a gyerek halva született. Az orvosoknak egy órába telt, mire visszahozták Lórándot az életbe, csakhogy ez idő alatt a gyerek az oxigénhiányos állapottól súlyos agykárosodást szenvedett. 

Az orvosi műhiba miatt Lóránd valószínűleg soha nem lesz már egészséges, fejlődése elmaradt a kortársaiétól: sem ülni, sem állni nem tud, és lehet, hogy soha nem lesz képes az önálló életre. Lívia szerint tönkretették őt és a környezete életét, a gyerek fejlesztése anyagilag felemésztette a családot, ezért az anya most ügyvédhez fordult.

A Tények az ügyben megkereste a kórházat is, ott azonban csak későbbre ígértek tájékoztatást. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top